Recept za fritatu: Specijalitet iz Italije kom nećete odoleti
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Idealan doručak za celu porodicu
Foto: Shutterstock
Italijani su majstori da ni od čega naprave nezaboravna jela, od kojih "polazi voda na usta".
Tako su napravili i fritatu, koja je zapravo njihova verzija omleta.
Ono što je sjajno jeste da je recept vrlo jednostavan i da sastojke možete sami da odredite u zavisnosti od toga šta volite.
Sastojci:
- 5 jaja
- 1 paprika
- 1 šargarepa
- 1 struk praziluka
- 1 paradajz
- peršun
- 200 g spanaća
- 1 glavica crnog luka
- so, biber
- ulje
Priprema:
Na zagrejanom ulju stavite sitno seckan crni luk da se dinsta.
Ostalo povrće takođe iseckajte sitno.
Za to vreme umutite jaja, pa u njih dodajte spanać, so, biber i navedeno povrće.
Smesu sipajte u tiganj, pa ga poklopite, smanjite vatru i ostavite da peče oko pet minuta.
U prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni stavite fritatu na pet minuta.
Isecite je na trouglove i uživajte.
Prijatno!
(Telegraf.rs)