Recept za fritatu: Specijalitet iz Italije kom nećete odoleti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealan doručak za celu porodicu

Foto: Shutterstock

Italijani su majstori da ni od čega naprave nezaboravna jela, od kojih "polazi voda na usta".

Tako su napravili i fritatu, koja je zapravo njihova verzija omleta.

Ono što je sjajno jeste da je recept vrlo jednostavan i da sastojke možete sami da odredite u zavisnosti od toga šta volite.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 1 paprika
  • 1 šargarepa
  • 1 struk praziluka
  • 1 paradajz
  • peršun
  • 200 g spanaća
  • 1 glavica crnog luka
  • so, biber
  • ulje

Priprema:

Na zagrejanom ulju stavite sitno seckan crni luk da se dinsta.

Ostalo povrće takođe iseckajte sitno.

Za to vreme umutite jaja, pa u njih dodajte spanać, so, biber i navedeno povrće.

Smesu sipajte u tiganj, pa ga poklopite, smanjite vatru i ostavite da peče oko pet minuta.

U prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni stavite fritatu na pet minuta.

Isecite je na trouglove i uživajte.

Prijatno!

(Telegraf.rs)