Recept za najukusniji mladi krompir iz rerne: Spolja hrskav, a iznutra mekan
Aromatičan i ukusan
Sezona mladog krompira je počela, te smo vam u skladu sa tim pripremili recept koji ćete rado spremati.
Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - mladi krompiri su u svakoj verziji preukusni i idealno se slažu sa svim vrstama mesa.
Ovo je recept za hrskave, u isto vreme i mekane krompiriće koje ćete obožavati.
Sastojci:
- 1 kg mladih krompira
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 4 kašike ulja
- so
Priprema:
Krompir dobro operite zasecite nožem po srediti, pa ga kuvajte u vreloj vodi najviše pet minuta.
Za to vreme, uključite rernu na 180 stepeni i u nju stavite nauljen pleh.
Kada ga je krompir gotov, ocedite ga od vode, pa preko njega stavite sve navedene začine i dobro promešajte.
Pleh pažljvo izvadite, pa izručite krompir i odmah ga vratite u rernu. Pecite ga na 180 stepeni 20 minuta.
Krompir služite uz sezonsku salatu i meso.
Prijatno!
(Telegraf.rs)