Recept za najukusniji mladi krompir iz rerne: Spolja hrskav, a iznutra mekan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aromatičan i ukusan

Foto: Shutterstock

Sezona mladog krompira je počela, te smo vam u skladu sa tim pripremili recept koji ćete rado spremati.

Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - mladi krompiri su u svakoj verziji preukusni i idealno se slažu sa svim vrstama mesa.

Ovo je recept za hrskave, u isto vreme i mekane krompiriće koje ćete obožavati.

Sastojci:

  • 1 kg mladih krompira
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 4 kašike ulja
  • so

Priprema:

Krompir dobro operite zasecite nožem po srediti, pa ga kuvajte u vreloj vodi najviše pet minuta.

Za to vreme, uključite rernu na 180 stepeni i u nju stavite nauljen pleh.

Kada ga je krompir gotov, ocedite ga od vode, pa preko njega stavite sve navedene začine i dobro promešajte.

Pleh pažljvo izvadite, pa izručite krompir i odmah ga vratite u rernu. Pecite ga na 180 stepeni 20 minuta.

Krompir služite uz sezonsku salatu i meso.

Prijatno!

(Telegraf.rs)