Doručak koji će obožavati i deca i odrasli: Kiš od tikvica i šunke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jednako je ukusno ako se jede i toplo i hladno

Foto: Shutterstock

Iskoristite prolećnu sezonu mladih tikvica na pijacama da napravite što raznovrsnije recepte od ovog dragocenog povrća.

Predlažemo vam kiš od tikvica i šunke, koji ne samo da se lako pravi, već može da nahrani i veliki broj ljudi kako za doručak, tako i za ručak ili večeru.

Super je i kao jelo koje možete da ponesete na piknik, jer se lako pakuje, a jednako je ukusno ako se jede i toplo i hladno. 

Sastojci:

  • 150 g šunke, isečene
  • 1 mali luk, sitno iseckan
  • 2 male tikvice, isečene
  • 80 g kačkavalja, narendanog
  • 100 g brašna
  • 1 prašak za pecivio
  • 4 jajeta lagano umućena
  • 1 kašika seckanog kopra
  • 125 ml biljnog ulja

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Stavite luk, tikvice, šunku, sir i brašno u veliku posudu.

Dodajte sjedinjena jaja, ulje, kopar, so i biber, a potom sve promešajte dok se dobro ne sjedini.

Prespite mešavinu u podmazanu tepsiju za pečenje.

Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite kiš 30 minuta ili dok ne porumeni i ne stegne se.

Poslužite toplo ili hladno, uz jogurt ili jednostavnu salatu.

(Telegraf.rs)