Doručak koji će obožavati i deca i odrasli: Kiš od tikvica i šunke
Jednako je ukusno ako se jede i toplo i hladno
Iskoristite prolećnu sezonu mladih tikvica na pijacama da napravite što raznovrsnije recepte od ovog dragocenog povrća.
Predlažemo vam kiš od tikvica i šunke, koji ne samo da se lako pravi, već može da nahrani i veliki broj ljudi kako za doručak, tako i za ručak ili večeru.
Super je i kao jelo koje možete da ponesete na piknik, jer se lako pakuje, a jednako je ukusno ako se jede i toplo i hladno.
Sastojci:
- 150 g šunke, isečene
- 1 mali luk, sitno iseckan
- 2 male tikvice, isečene
- 80 g kačkavalja, narendanog
- 100 g brašna
- 1 prašak za pecivio
- 4 jajeta lagano umućena
- 1 kašika seckanog kopra
- 125 ml biljnog ulja
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Stavite luk, tikvice, šunku, sir i brašno u veliku posudu.
Dodajte sjedinjena jaja, ulje, kopar, so i biber, a potom sve promešajte dok se dobro ne sjedini.
Prespite mešavinu u podmazanu tepsiju za pečenje.
Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite kiš 30 minuta ili dok ne porumeni i ne stegne se.
Poslužite toplo ili hladno, uz jogurt ili jednostavnu salatu.
(Telegraf.rs)