Recept za piletinu sa četiri vrste sira: Jelo uz koje se slaže svaki prilog

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukusno i fino jelo koje se lako priprema

Foto: Shutterstock

Piletina je meso koje se vrlo često nađe na trpezi i domaćice je spremaju na bezbroj načina. Idealan je sastojak obroka jer gotovo da ima neutralan ukus, te se sjajno slaže za prilozima, začinima i podložno je eksperimentisanju.

Danas smo za vas pripremili recept za piletinu s četiri vrste sira koja će oduševiti sva vaša čula.

Sastojci

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 50 g gorgonzole
  • 50 g parmezana
  • 50 g gaude
  • 50 g mocarele
  • 4 čena belog luka
  • ulje
  • so biber
  • začini po želji
  • mirođija

Priprema:

Piletinu isecite na šnicle, posolite i pobiberite.

Na zagrejano ulje stavite sitno seckan beli luk, pa posle nekoliko minuta stavite i piletinu i pržite je s obe strane.

Kada je piletina gotova, sipajte pavlaku za kuvanje i dodajte sve četiri vrste sira.

Sve dobro promešajte i dodajte začine po ukusu i pospite mirođijom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)