Viršle u testu sa hrskavom koricom: Recept za doručak kojim ćete oduševiti decu
Izdašan doručak koji možete da poslužite uz majonez, kečap, senf, pavlaku…
Ako ste u potrazi za savršenim doručkom koji ćete poslužiti ukućanima, onda je corn dog idealan recept za vas.
Ovaj doručak posebno će se dopasti mališanima, jer donekle podseća na brzu hranu, ali je daleko ukusniji od klasičnog hot doga koji biste kupili u pekari ili na kiosku.
Sastojci:
- 10 viršli
- 100 g belog brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- kesica praška za pecivo
- 100 ml mleka
- 1 jaje
- malo aleve ili ljute tucane paprike
- so
- ulje za prženje
- štapići za ražnjiće
Priprema:
Skuvajte viršle i ostavite ih da se prohlade.
U činiju sipajte belo brašno, kukuruzno brašno i prašak za pecivo, pa dodajte mleko i jaje i sve dobro sjedinite varjačom. Potom dodajte začine. Testo bi trebalo da bude gušće nego za palačinke.
U svaku viršlu do pola stavite štapić za ražnjiće, pa ih spuštajte u testo.
U dublji tiganj sipajte ulje, pa kad se zagreje stavljajte viršle tako da slobodni delovi štapića za ražnjiće budu van tiganja da biste mogli da ih uhvatite. Pržite corn dog sa svake strane po tri-četiri minuta, pa ih stavljajte na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.
Poslužite ih tople sa pavlakom, senfom, kečapom ili majonezom.
Corn dog će biti ukusan i kad se ohladi, ali tada korica neće biti hrskava.
Prijatno!
(Telegraf.rs)