Brusketi sa paradajzom i sirom, i hrskavi i sočni: Lagan letnji obrok spreman za 10 minuta
Savršeni su i kad ih tek izvadite iz rerne, ali i kad se ohlade
U sezoni paradajza svaka domaćica ima pregršt recepata u kojima koristi ovo povrće. Ukoliko ste ljubitelj italijanske kuhinje, a nemate mnogo iskustva u kulinarstvu, predlažemo vam da napravite bruskete sa paradajzom i sirom.
Ovaj lagani letnji specijalitet možete da poslužite za doručak ili za večeru, kao i da ga obogatite pršutom i kačkavaljem, a onda i bosiljkom ili drugim začinskim biljem - sve u zavisnosti od toga šta volite da jedete.
Pre nego što počnete da spremate bruskete, uključite rernu na 250 stepeni - neophodno je da bude vrela kad ubacite tepsiju sa brusketima, kako bi oni što pre bili gotovi.
Sastojci:
- 8 kriški hleba
- 50 g putera
- 2 veća paradajza
- 150 g punomasnog sira
- malo svežeg lišća peršuna
- kašika maslinovog ulja
- 100 g kačkavalja (po želji)
Priprema:
Kriške hleba premažite puterom, pa ih poređajte u tepsiju obloženu pek-papirom. Paradajz operite, pa ga isecite ili na kriške ili na komadiće, i stavite ga na kriške hleba, pa ga odmah poprskajte maslinovim uljem.
Puter će brusketima obezbediti hrskavost, a paradajz poprskan maslinovim uljem sočnost.
Punomasni sir izmrvite i sipajte preko paradajza, a po želji preko izmrvljenog sira dodajte malo izrendanog kačkavalja i seckan peršunov list. Stavite u vrelu rernu na desetak minuta da se brusketi ispeku.
Prijatno!
(Telegraf.rs)