Carska pita po originalnom receptu: Ukusan doručak koji će zavoleti svi
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Jedan od glavnih sastojaka je kukuruzno brašno
Foto: Shutterstock/Geshas
Kada dođe vikend, mnoge domaćice nemaju ideju šta bi spremale za doručak i čime bi najviše obradovale ukućane.
E pa mi vam dajemo super ideju - napravite carsku pitu.
I to ne običnu, već onu po originalnom receptu i sa kukuruznim brašnom.
Sastojci:
- 3 jaja
- 300 g kukuruznog brašna
- 200 g pšeničnog belog brašna
- 200 ml jogurta
- 200 g tvrdog sira
- 3 kašike ulja
- 1/2 kesice praška za pecivo
- nekoliko šnita iseckane šunke
- dva kornišona
- origano
- so, biber
Priprema:
Pre svega dobro zagrejte rernu.
U većoj činiji ulupajte jaja pa im dodajte jogurt i ulje, a potom i suve sastojke: brašno, so i prašak za pecivo. Dobro promešajte varjačom.
U međuvremenu iseckajte što sitnije možete kornišone i šunku, a i izmrvite sir. Možete ih sjediniti u jednoj činiji, zajedno sa solju, biberom i origanom.
Obe činije spojite i lepo sjedinite. Pleh u kom ćete peći podmažite uljem i sipajte carsku pitu. Pecite od 30 do 40 minuta na 200 stepeni, ili dok ne porumeni.
Prijatno!
(Telegraf.rs)