Najlakši, a najukusniji doručak: Francuske punjene prženice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Standardnoj pripremi dodajte samo ova dva sastojka

Foto: Shutterstock

Često zaboravimo koliko su prženice lak i ukusan doručak, a kako biste dobro poznate ukuse malo zašarenili, dajte šansu ovom receptu.

Francuske punjene prženice su skoro identične po pripremi kao i obične, ali im je ukus još bogatiji. Ovo je dobro poznati domaći doručak, koji će cela porodica još više zavoleti, zbog ova dva dodatna sastojka.

Sastojci:

  • 12 kriški bajatog hleba
  • 6 listova kačkavalja
  • 6 listova šunke
  • 4 jajeta
  • 50 ml mleka
  • malo soli

Priprema:

Između dve kriške hleba stavite list kačkavalja i šunke.

U jednu širu činiju umutite jaja. Dodajte mleko i malo posolite.

Zagrejte ulje u jedan dublji tiganj. Pazite da ne sipate previše, kako ne bi prženice ispale masne.

U smesu sa jajima i mlekom spustite prvo jednu stranu hleba, pa umočite u drugu stranu i spustite u vruće ulje.

Pecite jednu stranu dok ne porumeni, pa okrenite i pritisnite malo viljuškom da se kriške dobro zalepe.

Prijatno!

(Telegraf.rs)