Najlakši, a najukusniji doručak: Francuske punjene prženice
Standardnoj pripremi dodajte samo ova dva sastojka
Često zaboravimo koliko su prženice lak i ukusan doručak, a kako biste dobro poznate ukuse malo zašarenili, dajte šansu ovom receptu.
Francuske punjene prženice su skoro identične po pripremi kao i obične, ali im je ukus još bogatiji. Ovo je dobro poznati domaći doručak, koji će cela porodica još više zavoleti, zbog ova dva dodatna sastojka.
Sastojci:
- 12 kriški bajatog hleba
- 6 listova kačkavalja
- 6 listova šunke
- 4 jajeta
- 50 ml mleka
- malo soli
Priprema:
Između dve kriške hleba stavite list kačkavalja i šunke.
U jednu širu činiju umutite jaja. Dodajte mleko i malo posolite.
Zagrejte ulje u jedan dublji tiganj. Pazite da ne sipate previše, kako ne bi prženice ispale masne.
U smesu sa jajima i mlekom spustite prvo jednu stranu hleba, pa umočite u drugu stranu i spustite u vruće ulje.
Pecite jednu stranu dok ne porumeni, pa okrenite i pritisnite malo viljuškom da se kriške dobro zalepe.
Prijatno!
(Telegraf.rs)