Ove pica-kiflice su nenadmašne: Lake za pripremu, još lakše za pojesti
Doručak koji ćete često ponavaljati
Kiflice su uglavnom "plan B" kada je reč o brzom doručku ili grickalicama. Ipak, ovaj recept za pica-kiflice će vrlo brzo postati "plan A" u vašoj kuhinji.
Nema ko ovakve kiflice ne bi sa užitkom smazao, zato zasucite rukave i uživajte u pripremi.
Sastojci:
- 250 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 kockica svežeg kvasca
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 150 ml ulja
- 500 gr brašna
Fil:
- 100 gr kečapa za picu
- 150 gr šunke
- 150 g. kačkavalja
- 1 k. k. origana
Priprema:
U 250 ml mlakog mleka dodajte šećer, kašičicu brašna i kocku svežeg kvasca. Ostavite da nadođe.
Umutite jedno jaje sa kašičicom soli i 150 ml ulja.
U to dodajte kvasac sa mlekom i 500 gr brašna. Ostavite testo da stoji, dok ne udvostruči svoju veličinu.
Testo podelite na dva dela.
Oba razvucite na sto i podelite na 12 trouglića.
Filujte sledećim redom: kečap, šunka, kačkavalj i na kraju pospite origanom.
Urolajte kiflice i slažite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i ostavite da testo odmori 30 minuta.
Premažite kiflice žumancetom i pospite susam preko.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni sve dok ne porumene.
Prijatno!
(Telegraf.rs)