Ove pica-kiflice su nenadmašne: Lake za pripremu, još lakše za pojesti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Doručak koji ćete često ponavaljati

Foto: Freepik/azerbaijan_stockers

Kiflice su uglavnom "plan B" kada je reč o brzom doručku ili grickalicama. Ipak, ovaj recept za pica-kiflice će vrlo brzo postati "plan A" u vašoj kuhinji.

Nema ko ovakve kiflice ne bi sa užitkom smazao, zato zasucite rukave i uživajte u pripremi.

Sastojci:

  • 250 ml mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kockica svežeg kvasca
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 150 ml ulja
  • 500 gr brašna

Fil:

  • 100 gr kečapa za picu
  • 150 gr šunke
  • 150 g. kačkavalja
  • 1 k. k. origana

Priprema:

U 250 ml mlakog mleka dodajte šećer, kašičicu brašna i kocku svežeg kvasca. Ostavite da nadođe.

Umutite jedno jaje sa kašičicom soli i 150 ml ulja.

U to dodajte kvasac sa mlekom i 500 gr brašna. Ostavite testo da stoji, dok ne udvostruči svoju veličinu.

Testo podelite na dva dela.

Oba razvucite na sto i podelite na 12 trouglića.

Filujte sledećim redom: kečap, šunka, kačkavalj i na kraju pospite origanom.

Urolajte kiflice i slažite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i ostavite da testo odmori 30 minuta.

Premažite kiflice žumancetom i pospite susam preko.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni sve dok ne porumene.

Prijatno!

(Telegraf.rs)