Tuna salata je ona koju morate napraviti za Badnje veče: Hranljivo jelo koje će vas na prvi zalogaj osvojiti

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

U sebi ima sve potrebne nutrijente koji su vam inače potrebni za organizam

Foto: Shutterstock/gkrphoto

U vreme praznika posebno vodimo računa o namirnicama koje konzumiramo, jer je vreme Božićnog posta. Riba je najviše zastupljena u ovom periodu, a upravo ova salata je jedna od onih koje morate isprobati. U pitanju je tuna salata, čiji je recept u nastavku, a za koji smo sigurno da će vam se dopasti.

Sastojci:

  • 1 konzerva tunjevine
  • 3 lista zelene salate
  • 4 crnih maslina
  • nekoliko čeri paradajza
  • pola glavice crvenog luka
  • 1 šaka kukuruza šećerca
  • malo maslinovog ulja
  • malo susama
  • so

Priprema:

Crveni luk oljuštite i isecite na kolutove, a čeri paradajz prepolovite ili isecite na četvrtine. Listove zelene salate lepo i pažljivo operite pa iscepkajte na komadiće željene veličine.

Kukuruz šećerac možete prokuvati na ključ-dva, čisto da bude što mekši. Masline možete prepoloviti, da ne budu veliki zalogaji. Sve sastojke spojite, a na kraju stavite isceđenu tunjevinu, pospite so i malo susama i tek na kraju maslinovo ulje.

Dobro promešajte tako da se maslinovo ulje sjedini sa svim ostalim sastojcima. Ukoliko želite sočnost, možete dodati neki dodatni preliv.

Tuna salata je idealna za Badnje veče, a možete je napraviti i kao obrok salatu za posao.

Prijatno!

(Ona.rs)