Popara na drugačiji način: Iskoristite stari hleb i uživajte u vrhunskom doručku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz malo sira nastaje magija ukusa

Foto: Shutterstock

Mnogo je načina da iskoristimo stari hleb, a popara je obrok idelan za to. Tradicionalna popara ima svoje draži, a tu je i nešto drugačija varijanta.

Predlažemo vam recept koji će vam obezbediti ukusan obrok za celu porodicu.

Sastojci:

  • stariji hleb, količina po potrebi
  • sir (mladi sitni ili tvrdi, po želji)
  • margarin
  • mleko

Priprema:

Krišku hleba potopite jednom stranom u mleko, a drugom, suvom stranom položite je u nauljen pleh.

Na svako tako pripremljeno parče hleba stavite malo margarina.

Smestite pleh u rernu zagrejanu na 200 stepeni, oko pet minuta.

Izvadite iz rerne, pospite sirom i servirajte.

Poslužite uz jogurt ili kiselo mleko.

Prijatno.

(Telegraf.rs)