Napravite sami kod kuće slasne bavarske kifle

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nema boljih od domaćih!

Foto: Shutterstock

Ukusno i mirisno testo za svaku priliku su svakako bavarske kifle. Meke su i slasne, pa se slažu uz čašu jogurta, namaze, služe za pravljenje sendviča...

Uz ovaj recept započnite današnji dan ili prvo vikend jutro.

Sastojci:

  • 20 g svežeg kvasca
  • 2 čaše mlake vode (od jogurta)
  • 4,5 čaše brašna
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašičice šećera
  • 3 kašike margarina
  • 1 l vode
  • 3 kašike sode bikarbone

Priprema:

Zamesite testo i ostavite ga da odstoji dok ne naraste nekih sat vremena.

Posle ga razvucite u krug i podelite na 16 delova. Svaki deo istanjiti oklagijom do pola, pa taj rastanjeni deo omotajte oko debljeg.

Nakon toga skuvajte litar vode i ubacite sodu bikarbonu, pa u ključalu vodu spuštajte kiflice da se kuvaju oko 30 sekundi svaka.

Onda ih kratko izvadite da se ocede, pa ih poređajte na pleh. Svaku zasecite nožem i pospite solju.

Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite kifle oko 20 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)