Napravite sami kod kuće slasne bavarske kifle
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Nema boljih od domaćih!
Foto: Shutterstock
Ukusno i mirisno testo za svaku priliku su svakako bavarske kifle. Meke su i slasne, pa se slažu uz čašu jogurta, namaze, služe za pravljenje sendviča...
Uz ovaj recept započnite današnji dan ili prvo vikend jutro.
Sastojci:
- 20 g svežeg kvasca
- 2 čaše mlake vode (od jogurta)
- 4,5 čaše brašna
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice šećera
- 3 kašike margarina
- 1 l vode
- 3 kašike sode bikarbone
Priprema:
Zamesite testo i ostavite ga da odstoji dok ne naraste nekih sat vremena.
Posle ga razvucite u krug i podelite na 16 delova. Svaki deo istanjiti oklagijom do pola, pa taj rastanjeni deo omotajte oko debljeg.
Nakon toga skuvajte litar vode i ubacite sodu bikarbonu, pa u ključalu vodu spuštajte kiflice da se kuvaju oko 30 sekundi svaka.
Onda ih kratko izvadite da se ocede, pa ih poređajte na pleh. Svaku zasecite nožem i pospite solju.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite kifle oko 20 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)