Zemičke spremne za pola sata: Nedeljni doručak za celu porodicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukućanima će se dopasti ukus, ali i miris neodoljivog testa

Foto: Pexels.com/Anastasia Belousova

Nedelja je dan kada se cela porodica okuplja i jedna od retkih prilika kada svi zajedno obeduju i provode zajedničko vreme.

Nema ništa lepše nego kad svi ustanu pa sednu da doručkuju, pa onda i taj doručak bude najukusniji. U nastavku pročitajte recept za zemičke kojim ćete oduševiti ukućane i na koje možete mazati džem, puter ili nešto treće, izbor je na vama.

Sastojci:

Za testo:

  • 500 g pšeničnog brašna
  • 300 ml toplog mleka
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 jaje
  • 100 ml ulja
  • malo soli
  • malo šećera

Za premaz:

  • 1 jaje
  • malo susama

Priprema:

Mleko na tihoj temperaturi zagrejte pa sa svim sastojcima pomešajte.

Kada dobijete testo, na radnoj površini oblikujte 12 loptica i posložite na tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje. Bitno je da ostavite oko 20 minuta u tepsiju i to na toplom, da narastu. Pre pečenja možete ih zaseći po sredini kako bi još lepše narasle.

Kada prođe ovo vreme, premažite ih jajetom i pospite susamom pa pecite u rerni na 190 stepeni do pola sata. Kada prođe 15 minuta, dakle na pola pečenja, stavite list papira za pečenje na njih, da ne bi izgorele pošto će da narastu od kvasca.

Prijatno!

(Telegraf.rs)