Recept za musaku od pečuraka: Domaćice su i ovoga puta bile domišljate i kreativne

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovakva musaka se lako i brzo priprema, a ukus je odličan

Foto: Shutterstock

Musaka je uvek rado viđen gost na trpezi. Ipak, postoji mnogo načina kako je pripremiti, ali su se "lenje domaćice" dosetile jednog zanimljivog i drugačijeg recepta.

Ovakva priprema ne podrazumeva ni krompir ni mleveno meso, ali zato je pravi užitak za pripremu, jer je glavna zvezda jela upravo pečurka, piše "VeryVera.com".

Sastojci:

  • 500 g iseckanih šampinjona
  • glavica crnog luka, veća
  • 100 g slanine
  • 3 jaja
  • ulje
  • 8 kriški hleba
  • 250 ml mleka
  • 150 ml kisele pavlake
  • začini

Priprema:

Izaberite jednu tepsiju srednje veličine i premažite je uljem. Zatim, prekrijte dno hlebom koji prethodno potapate u mleko.

Izdvojite začine poput peršuna, soli i bibera.

Slaninu iseckajte na komade i prodinstajte je sa pečurkama i lukom na srednjoj vatri.

Kada bude gotovo, sipajte ovaj miks preko hleba. Zatim, ređajte ponovo natopljeni hleb preko smese.

U jednu činiju umutite jaje i pavlaku i prelijte kao završni sloj.

Ovu musaku pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)