Ladnjača je jedna od omiljenih pita svakoj domaćici: Samo 20 minuta vas deli od savršenog doručka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za tren oka sve sastojke sjedinite, ispecite i uživajte uz doručak direktno iz rerne

Foto: Shutterstock

Iako imenom asocira na nešto hladno, ladnjača je vrsta pogač ili pite, koja vas primami direktno iz vruće tepsije.

Recept za ladnjaču je mnogima omiljen, upravo zato što je odlična ideja za brzinski doručak, ispraćen jednostavnom pripremom.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • pola velike šolje jogurta
  • šolja mleka
  • 300g brašna
  • kašičica soli, proizvoljno

Priprema:

Za pripremu uzmite jednu dublju činiju. U nju razbijte jaja i umutite ih ručno.

Posolite ih malo i dodajte jogurt i mleko. Zatim, ponovo sve sjedinite.

Postepeno dodajte brašno i uporedo mutite, dok ne razbijete sve grudvice.

Kada dobijete gustu smesu, znaćete da je spremno.

U međuvremenu uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Prespite smesu u tepsiju, prethodno premazanu uljem i ubacite da se peče dok ne porumeni po površini. Pecite okvirno 15-20 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)