Posne projice za početnike: Brza priprema za ukusan i jak doručak
Uživajte u svakom zalogaju
Kada domaćice prave proju, imaju provereni recept sa jajima i ostalim mrsnim sastojcima. Ipak, kada je vreme posta, moramo voditi računa o tome šta spremamo i jedemo, pa i ako se odlučite za proju, ona mora biti posna.
Recept za posnu proju, pa još i za početnike, odmah će vam se dopasti jer se i brzo sprema, a i brzo ćete je pojesti, posebno ako je jedete uz dobru porciju kupusa.
Kako se sprema posna proja?
Sastojci:
- 2 šolje tople vode
- 200 g kukuruznog brašna
- 100 g belog brašna
- 1 kesica prašna za pecivo
- 3 kašike ulja
- malo soli
Priprema:
Pre svega dobro zagrejte rernu.
U činiji prvo pomešajte suve sastojke: kukuruzno i belo brašno sa praškom za pecivo i dodajte soli po želji.
U drugoj činiji pomešajte "mokre" sastojke: ulje i toplu vodu. Dodajte u činiju sa brašnom i lagano rukama počnite da mesite testo kako bi bilo mekano. I važno je da voda bude topla zbog meke proje, jer ako bude hladna, biće proja tvrđe strukture.
Ako želite dodatni ukus, onda možete dodati i povrće poput krastavčića, maslina i slično.
Dobijenu smesu sipajte u podmazan pleh ili u pleh za mafine. Pecite oko pola sata na 200 stepeni ili dok projice ne porumene.
Prijatno!
(Ona.rs)