Recept za argetinski ćevap: Još od sastojaka će da vam krene voda na usta
Spremite ručak o kome će da se priča

Ako ste željni pravog nedeljnog, toplog i "muški" jakog jela, predlažemo vam da recept za - argetinski ćevap.
Jedno je sigurno - još od samih sastojaka će da vam pođe voda na usta.
Poslužite sa predloženim prelivom i prilogom prema želji.
Sastojci
- 500 g mlevenog mesa
- 2 jajeta
- 100 g crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1/2 praška za pecivo
- 300 g krompira
- so, biber i suvi biljni začin prema ukusu
Preliv
- 100 ml kisele pavlake
- 100 ml jogurta
- 100 ml majoneza
- 1-2 čena belog luka
- so i biber prema ukusu
- majčina dušica
Priprema
Mleveno meso pomešajte sa sitno iseckanim crnim i belim lukom.
Dodajte dva žumanceta i prašak za pecivo.
Dospite so, biber i suvi biljni začin prema ukusu.
U meso dodajte pet do šest prethodno skuvanog i ispasiranog krompira, sve dobro promešajte i ostavite da malo odstoji.
Za to vreme umutite belanca u čvrst sneg.
Vlažnim rukama oblikujte ćevape i uvaljajte svaki u sneg od belanaca i pržite u vrelom ulju.
Svaki ćevap stavite na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.
Napravite preliv od predloženih sastojaka i prelite, ili posebno umačite svaki ćevap.
Prijatno!
(Telegraf.rs)