Recept za posnu karbonaru pravićete često: Ukus je jedinstven
Iako nema mesa, i dalje je najukusnija vrsta paste
Onaj ko je slab na testenine, zna da je pasta karbonara jedna od omiljenih pasti većine nas.
Recept za pastu karbonara je svima dobro poznat, ali da li znate da ona može biti i posna. Recept za posnu karbonaru pogledajte u nastavku.
Sastojci za posnu karbonaru:
- 1 kesa posnih špageta
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 manja tikvica
- 70 g suvog paradajza
- malo dimljene paprike
za sos:
- 100 g indijskih oraha
- 200 ml vode
- 1 kašika soka od limuna
- malo soli
- beli luk u prahu
Priprema posne karbonare:
Veče pre nego što planirate da spremate posnu karbonaru potopite indijske orahe u vodu i ostavite preko noći.
Sutradan skuvajte špagete prema uputstvu.
Suvi paradajz iseckajte sitno i dodajte mu dimljenu papriku. Indijske orahe ocedite pa u blenderu usitnite i dodajte smesu od suvog paradajza i dimljene paprike.
Sitno iseckajte crni i beli luk pa na malo vode i ulja kratko dinstajte. Tikvicu oljuštite, pa isecite na komade željene veličine, najbolje što sitnije, pa ubacite i njih da se dinstaju sa lukom. Kada tikvica omekša, ubacite smesu iz blendera i dobro promešajte. Dodajte i sok od limuna.
Špagete ubacite u smesu, dobro promešajte i poslužite. Možete ukrasiti peršunom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)