Posne pamuk kiflice: Dopašće se celoj porodici na prvi zalogaj

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Najmekanije kiflice!

Foto: Shutterstock

Znamo da kada je u pitanju testo, ništa ne može zameniti pamuk kiflice, pa vam donosimo recept za njihovu posnu verziju.

Sastojci za posne kiflice:

  • 550 g brašna
  • 1 paketić svežeg kvasca
  • 4 dl vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • po želji semenke lana, susam, kim

Priprema posnih kiflica:

Rernu uključite da se zagreje na 220 stepeni. Istresite brašno u veću posudu, napravite "rupu" u sredini, pa unutra izmrvite kvasac.

Preko pospite kašičicom šećera, a so rasporedite po ivici brašna. Nalijte mlakom vodom i umesite meko testo. Pokrijte i ostavite da odmori dok se ne udvostruči. Premesite, pa ponovo pokrijte i ostavite da još jednom naraste.

Istresite na pobrašnjenu podlogu, premesite i podelite na 16 jufkica. Svaku razvaljajte u oblik elipse, pa urolajte kao kiflicu i složite je u pleh obložen papirom za pečenje. Od semenki lana ili susama, malo brašna i vode napravite tečnu smesu kojom će se premazati kiflice (umesto žumanaca).

Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni nekih 10 minuta, pa smanjite na 200 stepeni i pecite još 10 minuta.

Prijatno!

(Ona.rs)