Jorkširski puding: Ukusan i jednostavan recept
Naš predlog je da isprobate ovaj recept zajedno sa džemom od brusnice i miročkim sirom
Jorkširski puding se originalno služi uz pečeno meso. Poenta je u vrelom ulju, dobro sjedinjenim sastojcima i maloj rupi koja se napravi tokom pečenja. Ovo je osnovni recept za pripremu, a samo vi birate sa čime ćete ga jesti. Naš predlog je da isprobate ovaj recept zajedno sa džemom od brusnice i miročkim sirom.
Sastojci za jorkširski puding:
- 4 jajeta
- malo soli
- 300 ml mleka
- 225 g brašna
- po potrebi ulje
- mast ili puter
Priprema jorkširskog pudinga:
Umutite mikserom jaja pa dodajte so. Dodajte mleko, a onda lagano sipajete brašno i sve sjedinite. Masa će biti kao za gušće palačinke. U kalupe za projice sipajte na dno sasvim malo ulja koliko da pokrije dno ili stavite komadić putera. Kalup stavite u rernu na 250 stepeni da se greje. Izvadite zagrejan kalup pa sipajte u njega testo skoro do vrha.
Pecite ih na 220 stepeni, 15-20 minuta.
Pečene izvadite iz rerne, a onda, malo prohlađene i iz kalupa.
Mogu se jesti samostalno, a nadev je samo vaš izbor - slani ili sladak.
Prijatno!
(Ona.rs)