Jorkširski puding: Ukusan i jednostavan recept

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Naš predlog je da isprobate ovaj recept zajedno sa džemom od brusnice i miročkim sirom

Foto: Shutterstock

Jorkširski puding se originalno služi uz pečeno meso. Poenta je u vrelom ulju, dobro sjedinjenim sastojcima i maloj rupi koja se napravi tokom pečenja. Ovo je osnovni recept za pripremu, a samo vi birate sa čime ćete ga jesti. Naš predlog je da isprobate ovaj recept zajedno sa džemom od brusnice i miročkim sirom.

Sastojci za jorkširski puding:

  • 4 jajeta
  • malo soli
  • 300 ml mleka
  • 225 g brašna
  • po potrebi ulje
  • mast ili puter

Priprema jorkširskog pudinga:

Umutite mikserom jaja pa dodajte so. Dodajte mleko, a onda lagano sipajete brašno i sve sjedinite. Masa će biti kao za gušće palačinke. U kalupe za projice sipajte na dno sasvim malo ulja koliko da pokrije dno ili stavite komadić putera. Kalup stavite u rernu na 250 stepeni da se greje. Izvadite zagrejan kalup pa sipajte u njega testo skoro do vrha.

Pecite ih na 220 stepeni, 15-20 minuta.

Pečene izvadite iz rerne, a onda, malo prohlađene i iz kalupa.

Mogu se jesti samostalno, a nadev je samo vaš izbor - slani ili sladak.

Prijatno!

(Ona.rs)