Pavlova torta je recept koji svima uspeva: Lagana i kremasta poslastica koja je odlična posle jake hrane
Desert koji se jako lako sprema
Pavlova torta je ukusna poslastica koja se lako sprema i uglavnom je poznat njen recept. Ipak, uz par posebnih sastojaka, uspeće vam baš svaki put.
Sastojci za Pavlovu tortu:
za koru:
- 5 belanaca
- 250 g šećera
- 1 kašika alkoholnog sirćeta
za fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 2 kašike džema od jagoda
- zamrznuto bobičasto voće
- keksići za dekorisanje
Priprema Pavlove torte:
Zagrejte rernu, a tepsiju u kojoj ćete peći kore obložite papirom za pečenje.
Odvojte belanca od žumanaca i belanca umutite mikserom dok ne postane čvrst sneg. Kada dobijete čvrst sneg, postepeno onda dodajte šećer uz stalno mućenje mikserom. Miksajte sve dok se šećer sasvim ne otopi. Tek onda dodajte sirće i kratko još mutite, da kora ne bi pukla prilikom pečenja.
Spremljenu smesu sipajte u pleh i poravnajte je. Špatulom probajte da smesu povlačite koru oko oboda tepsije da biste dobili talasast oblik torte.
Pecite koru na 120 stepeni oko dva sata. Potrebno je da se dobro "osuši" i potrudite se da ne otvarate rernu za to vreme kako ne bi ušao hladan vazduh. Kada prođe dva sata, isključite rernu ali ostavite tepsiju još unutar rerne dok se ona hladi.
Za to vreme, umutite slatku pavlaku pa u nju dodajte džem od jagoda ili nekog drugog crvenog voća. Lagano promešajte, nemojte mutiti mikserom.
Ohlađenu koru nafilujte slatkom pavlakom i džemom, dekorišite voćem i izlomljenim keksom.
Prijatno!
(Ona.rs)