Francuski omlet za omiljeni doručak: Napravite jaja na malo drugačiji način

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Obrok koji će vam dati energiju za ceo dan

Foto: Shutterstock/Suteren

Uglavnom, kada smo kod kuće, jedemo jaja za doručak i nekoliko je načina na koja ih možete pripremiti. Ipak, jedan od najpoznatijih načina jeste onaj francuski, a recept za francuski omlet je zaista jednostavan i trebalo bi da ga spremite prvom narednom prilikom.

Sastojci za francuski omlet:

  • 3 veća jajeta
  • malo soli i bibera po želji
  • 1 kašika putera

Priprema francuskog omleta:

U činiji umutite jaja viljuškom ili ručnom mutilicom sve dok se ne sjedine. Začinite i ponovo promešajte.

U tiganju otopite puter mešajući ga varjačom na umerenoj vatri sve dok se ne otopi i ne zapeni, ali ne dajte da porumeni. Ubacite jaja i brzo promešajte viljuškom sa zupcima nagore dok uporedo s tim tresete tiganj da se jaja promešaju. Obavezno viljuškom skinite jaja koja su na zidovima tiganja. Čim vidite da su jaja mekana i kremasta, prestanite da mešate najduže do dva minuta. Ukoliko je sredina omleta dosta mekana i sirova još uvek, pržite ih još nekoliko sekundi.

Sklonite sa ringle tiganj, nagnite ga na stranu gde je drška i koristeći viljušku nežno ga okrenite ka sebi dok se ne presavije. Uz pomoć viljuške, gurnite omlet do ivice tiganja i presavijte ga sa obe strane ka sredini tako da formirate duguljasti oblik. Prebacite ga lagano na tanjir i poslužite.

Možete ga ukrasiti peršunom, origanom ili nekim drugim začinom.

Prijatno!

(Ona.rs)