Recept za pancerote sa šunkom koji svako može sa lakoćom da isprati: Ukusi Italije iz vaše kuhinje

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrskava kora sa sirom koji se razvlači - savršeno!

Foto: Shutterstock

"Dobra hrana je kao muzika koju možeš okusiti, boja koju možeš pomirisati. Izvrsnost je svuda oko tebe. Samo treba biti svestan, zaustaviti se i uživati u njoj", reči su kuvara Gustoa iz čuvenog filma "Ratatui". Upravo je to pravi opis ovog recepta za pancerotu sa šunkom.

Sastojci za pancerotu sa šunkom:

  • 500g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • kesica suvog kvasca
  • čaša toplevode
  • malo maslinovog ulja
  • kečap
  • 200g šunke, iseckane na kockice
  • 200g rendanog kačkavalja
  • 1 jaje za premazivanje

Priprema pancerote sa šunkom:

Za početak pripremamo testo. U jednu manju posudu stavite suvi kvasac, šećer i prelijte mlakom vodom. Dobro promešajte i ostavite par minuta da kvasac nadođe.

U jednu činiju sipajte brašno, so, pa dodajte kvasac kada nadođe. Sipajte kašiku maslinovog ulja i počnite da mesite testo.

Kada testo postane meko i glatko, znaćete da je gotovo, a ako zatreba dodajte još malo brašna.

Pokrijte posudu sa testom i ostavite da se testo udvostruči, što obično traje oko 40 minuta.

Za to vreme pripremate punjenje običnim mešanjem iseckane šunke i rendanog kačkavalja. Dodajte kečap, onoliko koliko preferirate i pomešajte sve.

Kada je testo naraslo, podelite ga na dva dela. Svaki deo razvijte na brašnom posutoj površini u obliku pravougaonika.

Na sredini svakog pravougaonika rasporedite deo pripremljenog fila. Preklopite krajeve testa preko fila i pažljivo zatvorite ivice kako bi se fil zadržao unutra.

Prebacite formirane pancerote na pleh obložen papirom za pečenje.

Umutite jaje i premazujte pancerote sa njim. Po želji, pospite susamom.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 do 30 minuta, ili dok pancerota ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.

Prijatno!

(Ona.rs)