Recept za pancerote sa šunkom koji svako može sa lakoćom da isprati: Ukusi Italije iz vaše kuhinje
Hrskava kora sa sirom koji se razvlači - savršeno!
"Dobra hrana je kao muzika koju možeš okusiti, boja koju možeš pomirisati. Izvrsnost je svuda oko tebe. Samo treba biti svestan, zaustaviti se i uživati u njoj", reči su kuvara Gustoa iz čuvenog filma "Ratatui". Upravo je to pravi opis ovog recepta za pancerotu sa šunkom.
Sastojci za pancerotu sa šunkom:
- 500g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- kesica suvog kvasca
- čaša toplevode
- malo maslinovog ulja
- kečap
- 200g šunke, iseckane na kockice
- 200g rendanog kačkavalja
- 1 jaje za premazivanje
Priprema pancerote sa šunkom:
Za početak pripremamo testo. U jednu manju posudu stavite suvi kvasac, šećer i prelijte mlakom vodom. Dobro promešajte i ostavite par minuta da kvasac nadođe.
U jednu činiju sipajte brašno, so, pa dodajte kvasac kada nadođe. Sipajte kašiku maslinovog ulja i počnite da mesite testo.
Kada testo postane meko i glatko, znaćete da je gotovo, a ako zatreba dodajte još malo brašna.
Pokrijte posudu sa testom i ostavite da se testo udvostruči, što obično traje oko 40 minuta.
Za to vreme pripremate punjenje običnim mešanjem iseckane šunke i rendanog kačkavalja. Dodajte kečap, onoliko koliko preferirate i pomešajte sve.
Kada je testo naraslo, podelite ga na dva dela. Svaki deo razvijte na brašnom posutoj površini u obliku pravougaonika.
Na sredini svakog pravougaonika rasporedite deo pripremljenog fila. Preklopite krajeve testa preko fila i pažljivo zatvorite ivice kako bi se fil zadržao unutra.
Prebacite formirane pancerote na pleh obložen papirom za pečenje.
Umutite jaje i premazujte pancerote sa njim. Po želji, pospite susamom.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 do 30 minuta, ili dok pancerota ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.
Prijatno!
(Ona.rs)