Lažna pica za doručak: Kako brzo da napravite ukusan obrok

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Birajte sastojke prema sopstvenoj želji

Foto: Shutterstock

Retki su oni koji ne vole picu, pa čak i za doručak.

Recepata za ovaj italijanski specijalitet je pregršt, a danas vam predstavljamo kako prečicom da napravite ovo ukusno jelo kada ste u žurbi.

Sastojke i začine, kao i sa "pravom" picom možete da mešate i dodajete po želji, a najbolje od svega je što vam ne treba više od deset minuta da sve napravite. Osnova od kečapa i kačkavalja je uvek ista, a mi smo izabrali i sledeće sastojke.

Sastojci:

  • tost hleb
  • puter za mazanje
  • kečap
  • kačkavalj
  • čajna kobasica
  • čeri padarajz
  • crni luk
  • prstohvat suvog origana
  • sveži bosiljak
  • prstohvat belog luka u prahu

Priprema:

Tost hleb sa jedne strane premažite puterom, a potom sa druge sa kečapom.

Preko pospite rendani kačkavalj, a zatim ređajte sastojke kao što su čajna, paradajz i crni luk. I bilo šta drugo što poželite.

Pospite sa belim lukom i origanom.

Zagrejte rernu na 220 stepeni i poređajte sendvič/pice na pleh.

Ubacite lažne pice u rernu i pecite oko pet minta, odnosno dok se kačkavalj ne rastopi. 

Pre posluženja ukrasite sa svežim listovima bosiljka, ili, možda, rukole.

Prijatno!  

(Ona.rs)