Brze punjene pogačice: Savršen doručak uz malo truda

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept koji će vas osvojiti

Foto: Shutterstock

Neverovatno meke i ukusne, pogačice su savršene za početak dana, ali i za nošenje na posao, u školu, kao užina sa jogurtom ili večera.

Sastojci za pogačice:

za testo:

  • dve i po šolje od 200 ml brašna
  • 1 prašak za pecivo 
  • pola kašičice soli
  • 1 šolja kiselog mleka
  • pola šolje ulja 

za nadev:

  • 200 g narendanog sira
  • 1 jaje 

za premaz:

  • 1 jaje 
  • 1 kašičica kiselog mleka 
  • 1 kašičica ulja 
  • semenke za posipanje

Priprema pogačica:

Najpre prosejte dve šolje brašna, pa dodajte so, prašak za pecivo, kiselo mleko i ulje i mešajte. Ono malo brašna što je ostalo, dodajte polako i mešajte. Testo treba da bude meko i elastično. Neka odstoji neko vreme.

U drugoj čini pomešajte sir i jaje. Kada se vratite na testo, od njega oblikujte 10 loptica koje ćete razviti na tanko, pa dodajte kašičicu nadeva. Ponovo oblikujte da bude loptasto.

Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečene. Umutite jaje sa kiselim mlekom i uljem, smesom namažite pogačice obilno i pospite semekama.

Stavite pleh u već ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 20-25 minuta, dok ne dobiju zlatkastu boju.

Prijatno!

(Ona.rs)