Brze punjene pogačice: Savršen doručak uz malo truda
Recept koji će vas osvojiti
Neverovatno meke i ukusne, pogačice su savršene za početak dana, ali i za nošenje na posao, u školu, kao užina sa jogurtom ili večera.
Sastojci za pogačice:
za testo:
- dve i po šolje od 200 ml brašna
- 1 prašak za pecivo
- pola kašičice soli
- 1 šolja kiselog mleka
- pola šolje ulja
za nadev:
- 200 g narendanog sira
- 1 jaje
za premaz:
- 1 jaje
- 1 kašičica kiselog mleka
- 1 kašičica ulja
- semenke za posipanje
Priprema pogačica:
Najpre prosejte dve šolje brašna, pa dodajte so, prašak za pecivo, kiselo mleko i ulje i mešajte. Ono malo brašna što je ostalo, dodajte polako i mešajte. Testo treba da bude meko i elastično. Neka odstoji neko vreme.
U drugoj čini pomešajte sir i jaje. Kada se vratite na testo, od njega oblikujte 10 loptica koje ćete razviti na tanko, pa dodajte kašičicu nadeva. Ponovo oblikujte da bude loptasto.
Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečene. Umutite jaje sa kiselim mlekom i uljem, smesom namažite pogačice obilno i pospite semekama.
Stavite pleh u već ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 20-25 minuta, dok ne dobiju zlatkastu boju.
Prijatno!
(Ona.rs)