Gvakamole, sos koji ide uz sve: Unesite egzotiku u svoj dom i započnite dan zdravim obrokom

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Glavni sastojak ovog namaza je avokado

Foto: Shutterstock/rontav

Sada je pravo vreme da se posvetite zdravoj ishrani, da promenite nešto u hrani kojom se hranite. Jedan od recepata sa kojim možete početi promenu jeste i gvakamole sos, odnosno umak od avokada.

Sastojci za gvakamole:

  • 2 zrela avokada
  • 1 veći paradajz
  • 1 ljuta paprika
  • četvrtina glavice crnog luka
  • sok od pola limete
  • malo soli
  • malo seckanog korijandera

Priprema gvakamola:

Očistite avokado i stavite ga u činiju. Zgnječite ga pomoću viljuške i promešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

U drugoj, manjoj činiji pomešajte sitno seckan paradajz, crni luk, ljutu papriku, limetu, so i korijander. Prilogadite začine po svom ukusu. Tu smesu ubacite u izgnječeni avokado i dobro promešajte. Bitno je da se sve lepo sjedini.

Gvakamole sos je spreman za upotrebu, možete ga jesti uz kuvana jaja, ljuti čips ili tortilju. Najbolje je da ga držite u frižideru.

Prijatno!

(Ona.rs)