Savršeno marinirana piletina sa povrćem: Pripremite kineski specijalitet

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Različito povrće dodatno ulepšava ovo popularno jelo

Foto: Shutterstock

Azijska kuhinja je vrlo specifična i mnogi prvo pomisle na sirovu ribu, pirinač ili nešto bezukusno. Ali, to je daleko od široke kulinarske ponude koju nudi ova kultura.

Za vas smo pripremili recept koji je jedan i od najtraženijih što se tiče kineskih specijaliteta, a to je piletina sa povrćem.

Sastojci za piletinu sa povrćem:

  • 2 veća pileća bela mesa
  • soja-sos
  • 1 čen belog luka
  • 350 g kupusa
  • 3 šargarepe
  • 2 pruta praziluka
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 250 g pečuraka
  • 1-2 srednje paprike

Piprema piletine sa povrćem: 

Da bi priprema piletine bila savršena, potrebno je marinirati je neko vreme. To ćete učiniti tako što ćete iseckati piletinu na krupne kocke i ubaciti u činiju. Prelijte je soja sosom i izmlevenim čenom belog luka.

Ostavite je što duže da stoji, po mogućstvu barem 40 minuta.

Za to vreme iseckajte praziluk na koluove, crni luk na kockike i kupus na kockice.

Zatim, šargarepu izrendajte na listiće, a papriku isecite na prutiće.

Možete koristiti dubok tiganj ili šerpu za dalju pripremu.

Ubacite u tiganj piletinu i pržite je na malo ulja. Dodajte joj redom povrće i mešajte. Dolivajte soja-sos u kom se marinirala piletina.

Kada meso bude gotovo, izvadite sve.

Piletinu možete poslužiti uz nudle ili pirinač.

Prijatno!

(Ona.rs)