Recept za keksiće koji ne goje: Glavni sastojak je iznenađenje, a priprema je jednostavna

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Napravite nešto novo u svojoj kuhinji i obradujte ukućane

Foto: Shutterstock/VGstockstudio

Posle perioda praznika i manje fizičke aktivnosti tokom zime, konačno počinjemo da radimo na tome da dovedemo figuru do željenog izgleda.

Pokrećemo se, uvodimo lagane vežbe, ali se i koriguje ishrana. Receptom koji se nalazi ispod ćete biti oduševljeni, jer, iako su keksići - oni neće uticati na vašu figuru jer ne goje. Naravno, kao i sa svakom vrstom hrane, slatkom posebno, treba da budete umereni.

Iznenadiće vas da je glavni sastojak - leblebije.

Sastojci za keksiće sa čokoladom:

  • 120 g leblebija
  • 100 g putera od kikirikija
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 šaka urmi
  • 2 štangle tamne čokolade
  • malo soli

Priprema:

Leblebiju skuvajte ili, ukoliko možete, kupite ih već termički obrađenu. Štangle čokolade izrendajte ili sitno iseckajte.

Sve sastojke, osim čokolade, ubacite u blender i izblendajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Dobijenu smesu izvadite iz blendera i dlanovima formirajte kuglice, pa ih ređajte u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Malo ih viljuškom ili kašikom spljoštite.

Ukrasite komadićima čokolade i pecite ih do 15 minuta na 180 stepeni, penosi "Radiosarajevo.ba".

Prijatno!

(Ona.rs)