Čokoladni tartufi koje će svako poželeti: Ukus i tekstura kao iz sna

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

U ove loptice staje pravo čoko-carstvo.

Priprema čokoladnih tartufa je veoma jednostavna, što ovaj recept i pokazuje. Uživaćete u dobrim zalogajima ovog zanimljivog deserta.

Sastojci za čokoladne tartufe:

  • 200g tamne čokolade, sitno iseckane
  • 120ml slatke pavlake
  • 30g putera
  • 1 kašičica ekstrata od vanile
  • kakao u prahu, za valjanje

Priprema čokoladnih tartufa:

Stavite slatku pavlaku i puter u malu šerpu i zagrejte na srednjoj vatri dok ne proključa. Pazite da ne stoji previše dok ključa.

Sklonite šerpu sa vatre i dodajte iseckanu tamnu čokoladu u vrelu pavlaku i puter. Ostavite da stoji do dva minuta, zatim mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi i smesa postane glatka.

Dodajte ekstrakt vanile u smesu i dobro promešajte.

Prekrijte posudu providnom folijom i stavite je u frižider na najmanje sat vremena ili dok smesa ne postane dovoljno čvrsta da se oblikuju kuglice.

Nakon što je smesa stegnuta, uzimajte male količine i oblikujte ih u kuglice.

Valjajte svaku kuglicu u kakao prah i ređajte na pleh.

Čokoladne tartufe stavite u frižider da se dodatno stegnu pre serviranja.

Ovaj recept je dovoljan za oko 20-25 tartufa, zavisno od veličine koje izaberete pri oblikovanju.

Prijatno!

(Ona.rs)