Puding rolnice kao doručak za poželeti: Recept za sladak obrok posle kog će kuća zamirisati
Pripremite nešto sasvim drugačije za svoje najmilije
Da bi vam dan lepo počeo, zašto ga ne biste započeli jednim ukusnim, slatkim doručkom?
Rolnice od pudinga su kremaste i slasne, njihov recept je jednostavan, a zbog njihove pripreme zamirisaće cela kuća.
Sastojci:
Za testo:
- 600 g brašna
- 150 ml mlakog mleka
- pola šolje jogurta
- 7 kašika šećera
- 100 g putera
- 1 jaje
- pola kesice kvasca
- 1 kašika vanilin šećera
- so
Za nadev:
- 1 kesica pudinga od vanile
- 500 ml mleka
Za premazivanje:
- 3 kašike mleka
- 1 žumance
Priprema:
Spremite puding prema uputstvu sa kesice. Kada bude gotov, prekrijte providnom folijom i ostavite da se skroz ohladi i nemojte ga mešati dok se ne ohladi.
U mlako mleko ubacite kvasac i dodajte malo šećera kako bi se bolje aktiviralo testo. Promešajte i ostavite oko 10 minuta da odstoji.
U drugoj činiji brašno sa šećerom, vanilin šećerom i dobro promešajte. Suve sastojke ubacite u činiju sa toplim mlekom i aktiviranim kvascem i dobro sjedinite. Potom ubacite puter koji je odstojao na dobnoj temperaturi, pa i jogurt, umućeno jaje i so. Zamesite testo sve dok ne postane glatko.
Oblikujte ga u loptu, vratite u jednu činiji, pokrijte krpom i ostavite da se podigne od 45 do 60 minuta.
Posle ovog vremena, testo razvaljajte oklagijom u pravougaonik, pa ga premažite ohlađenim pudingom ali ostavite malo prostora na ivicama testa. Testo urolajte ali nemojte ga pritiskati već neka bude labavo napravljen rolat.
Nožem (možete i koncem za preciznije komade) isecite rolnice debljine jednog prsta i poređajte ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Pokrijte ih krpom i ostavite još 15 minuta.
Umutite žumance, dodajte mu jaje i premažite rolnice.
Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni, sve dok ne postanu zlatne boje. Kada budu gotove, možete posuti prah šećer ili listiće badema i poslužiti uz šolju mleka.
Prijatno!
(Ona.rs)