Recept za američki bagel: Napravite zdravo i ukusno pecivo za doručak od samo 5 sastojaka
Ko može da odoli toplom i svežem pecivu?
Želite sveže ukusno pecivo za doručak ali vas mrzi da napuštate kuću ovo nedeljno jutro? Verujemo da imamo rešenje i pravi recept za vas.
Američko pecivo, poznato kao bagel (bejgl) se pravi od samo pet sastojaka i za sve vam je potrebno oko 20 minuta vremena.
A retko ko može da odoli toplom i svežem pecivu nadeven sa vašim omiljenim namazom.
Sastojci:
- 1 šolja grčkog jogurta
- 1 šolja brašna
- 1 jaje
- prašak za pecivo
- začini (susam, beli luk u prahu, so) opciono
Priprema
Uključite rernu da se zagreje na 190 stepeni.
Dok se pećnica greje, umutite testo. Stavite brašno, jogurt i prašak za pecivo u činiju i mešajte sve dok ne dobijete lepljivo testo.
Pripremite radnu površinu, pospite brašna po njoj i mesite testo dok ne postane glatko. Ako vam je testko pregnjecavo, slobodno dodajte po malo brašna dok ne bude lepe teksture.
Potom oblikujte masu u loptu i podelite je na četiri jednaka dela koje ćete formirati u manje loptice.
Svaku lopticu spljoštite i napravite rupu u sredini kako bi dobili prepoznatljivi bagel oblik. Prebacite pecivo na pleh obložen pak papirom.
U posebnoj činijici umutite jaje sa malo vode, i premažite pecivo. Zatim, ukoliko želite pospite so i ostale začine po njemu i ubacite u rernu da se peče 20 minuta.
Bejgl je gotov onda kada testo naraste i dobije blago zlatnu boju.
Tradicionalno se jede tako što ćete da ga presečete po sredini i svaku polovicu namažete sa izdašnim krem sirom. Naravno, i svakim drugim namazom prema vašoj volji.
Prijatno!
(Ona.rs)