Toskanska piletina osvaja naš region: Nisu samo testenine delicija Italije

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je ručak za celu porodicu

Foto: Shutterstock/Chatham172

Italijanska hrana je jako popularna kod nas i jedna je od ukusnijih u svetu. Nisu samo testenine u pitanju, već ima tu i mesa i povrća. Recept za toskansku piletinu je lak za pripremu, a i podjednako ukusan kao i ostale delicije ove mediteranske zemlje.

Sastojci za toskansku piletinu:

  • 1 veće pileće belo meso
  • polovina glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 200 ml bujona od povrća
  • pola konzerve belog pasulja
  • 2 kašike soka od paradajza
  • 2 komada suvog paradajza
  • 2 briketa spanaća
  • 1 kašika suvog začina
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema toskanske piletine:

Komade piletine posolite i pobiberite sa obe strane i pospite suvi začin. Dobro utrljajte.

U tiganju, na dobro zagrejanom ulju, pržite piletinu dva minuta svaku stranu sve dok ne porumeni, ali ne i da bude skroz pečeno. Izvadite piletinu i stavite na ubrus da se ocedi.

U istom tiganju propržite sitno seckan beli i crni luk sve dok ne omekšaju i dok ne promene boju. Ubacite sitno seckan suvi paradajz, sok od paradajza i bujon i pustite da se krčka dok ne zamiriše.

Pasulj iz konzerve properite pod mlazom vode i ostavite da se ocedi. Piletinu vratite u tiganj i na srednjoj temperaturi pržite sve zajedno do tri minuta sve dok tečnost malo ne uvri i da se piletina lepo skuva.

Ubacite oceđeni pasulj i isključite ringlu. Tek tada ubacite brikete spanaća koje ste izvadili iz zamrzivača i koji su odstojali na sobnoj temperaturi. Začinite još po želji i poslužite.

Prijatno!

(Ona.rs)