Posni "Cezar" sendvič od leblebija: Uživajte u veganskom doručku

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršen obrok da započnete dan tokom posta

Foto: Shutterstock

Ovo je najbolji recept za posni sendvič  koji ćete ikada probati.

U pitanju je veganski "Cezar" sendvič od od leblebija koji se pravi sa ukusnim domaćim "Cezar" prelivom bez mleka i ulja, koji mu daje ukusan ukus čuvene Cezar salate.

Svež crveni luk, kao i paradajz i salata, ovom sendviču zadaje lep "udarac" i dodaje teksturu koju morate da probate.

Sastojci:

Posni Cezar preliv:

4 kašike (60 g) svežeg limunovog soka

4 kašike (60 g) vode

2 kašike (30g) senfa

1 šolja (140 g) sirovih, nesoljenih indijskih oraščića

1/2 kašičice belog luka u prahu

1/2 kašičice mlevenog crnog bibera

1/4 - 1/2 kašičice fine morske soli (počnite sa 1/4 i dodajte još po želji)

Za sendvič:

1 konzerva leblebija, oceđena i isprana

6 kašika (90 g) Cezar preliva

3 kašike (45 g) sitno isečenog crvenog luka

1/4 do pola kašičice ili više soli

hleb po izboru

opciono: bilo koje povrće koje volite (paradajz, zelena salata, semenke susama...)

Priprema:

Dodajte sve sastojke za Cezar preliv u blender i miksajte dok ne postane potpuno gladak. Preliv treba da bude lep, gust i kremast.

U posebnu posudu prespite i isperite konzervu leblebija i dodajte samo šest kašika preliva i 1/4 kašičice soli. Ostatak preliva možete da razblažite vodom i koristite u salatama.

Pasirajte leblebije dok se sve ne ujednači, ali da im ostane tekstura. Zatim dodajte sitno seckani crveni luk i mešajte dok se sve ne promeša. Probajte i po želji dodajte još soli i biber.

Ostavite neko vreme smesu da odstoji u frižideru i da se ohladi.

Kada pravite sendvič, premažite hleb sa preostalim Cezar prelivom, kao što bi ste recimo majonez, i potom stavite namaz od leblebija i ostalo povrće i semenke po želji.

Prijatno! 

(Ona.rs)