Savršeni baget sa belim lukom: Hrskav spolja, premekan iznutra

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept koji ne može razočarati

Foto: Shutterstock

Baget sa belim lukom i začinima je idealan način da vaš doručak postane savršen.

Mekan iznutra sa odličnim ukusom i hrskav spolja, baš kakav treba da bude baget. Evo recepta koji će vas učiniti majstorima za bagete.

Sastojci za baget sa belim lukom:

  • 1 baget
  • 6 čena belog luka
  • 1 vezica peršuna
  • 150 g putera

Priprema bageta sa belim lukom:

Baget isecite ukoso, tako da ne isečete u celosti kriške.

U jednu činiju stavite omekšani puter.

Izgnječite čenove belog luka i naseckajte peršunove lisiće na kockice.

Sve to pomešajte i popunite rezove na bagetima.

Preko bageta možete premazati ostatke mešavine.

Ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 10-ak minuta.

Ako želite, možete dodati i kockice sira i dodati.

Prijatno!

(Ona.rs)