Savršeni baget sa belim lukom: Hrskav spolja, premekan iznutra
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Recept koji ne može razočarati
Foto: Shutterstock
Baget sa belim lukom i začinima je idealan način da vaš doručak postane savršen.
Mekan iznutra sa odličnim ukusom i hrskav spolja, baš kakav treba da bude baget. Evo recepta koji će vas učiniti majstorima za bagete.
Sastojci za baget sa belim lukom:
- 1 baget
- 6 čena belog luka
- 1 vezica peršuna
- 150 g putera
Priprema bageta sa belim lukom:
Baget isecite ukoso, tako da ne isečete u celosti kriške.
U jednu činiju stavite omekšani puter.
Izgnječite čenove belog luka i naseckajte peršunove lisiće na kockice.
Sve to pomešajte i popunite rezove na bagetima.
Preko bageta možete premazati ostatke mešavine.
Ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 10-ak minuta.
Ako želite, možete dodati i kockice sira i dodati.
Prijatno!
(Ona.rs)