Recept za belgijske vafle: Možete ih spremiti za doručak i tako će zamirisati cela kuća

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Neodoljiva poslastica iz ove evropske države

Foto: Unsplash/Joseph Gonzalez

Dobro nam je poznat bakin kolač ili galete. Mekana poslastica koja očarava jednostavnošću, a i u Belgiji se može pronaći sličan slatkiš. Recept za belgijske vafle je ukusan i, verujte, kada ga budete spremili, biće to vaša omiljena poslastica.

Sastojci za belgijske vafle:

  • 500 g brašna
  • 2 jajeta
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 2 kašike braon šećera
  • 100 ml ulja
  • 2 šolje mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • pola kašičice soli

Priprema belgijskih vafli:

U većoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i so. U drugoj činiji umutite samo belanca dok se ne formira čvrst sneg, a trećoj činiji umutite žumanca sa uljem, mlekom i ekstraktom vanile.

U činiju sa brašnom i ostalim suvim sastojcima ubacite umućena žumanca i dobro promešajte. Tek kada se sve sjedini, ubacite i umućena belanca i onda špatulom promešajte da ne bi belanca "pala".

Aparat za vafle (odnosno za galete), dobro zagrejte i poprskajte uljem i sipajte po kutlaču na sredinu i poklopite. Pecite vafle nekoliko minuta i izvadite na tacnu.

Preko njih možete posuti neki sirup poput javorovog, umućeni šlag, otopljenu čokoladu ili šećer u prahu.

Prijatno!

(Ona.rs)