Recept za posne palačinke koji uvek uspeva: Brzo se prave, a mekane su kao oblak i tanke kao papir
Obradujte vaše mališane
Mnoge pečenje palačinki nervira jer se mora stajati pored šporeta, ali kada na kraju njihova priprema bude gotova, onda se slatko svi prepustimo njihovim ukusima. Pošto je vreme posta, danas vam dajemo recept za posne palačinke kao predlog za doručak ili čak večeru.
Sastojci za posne palačinke:
- 600 g brašna
- 500 ml kisele vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- ulje
- malo soli
Priprema posnih palačinki:
U činiji pomešajte brašno sa kiselom vodom, šećerom, praškom za pecivo i sa malo soli, pa najbolje da umutite mikserom dok se svi sastojci ne sjedine.
Dodajte kašiku ulja, pa ponovo promešajte, ovog puta možete i viljuškom.
Tiganj za palačinke dobro zagrejte, pa stavite par kapi ulja i onda sipajte pola kutlače smese, tek toliko da prekrije površinu tiganja i pecite sa obe strane. Po završetku svake palačinke, a pre početka pečenja druge sipajte uvek par kapi ulja.
Gotove palačinke možete jesti sa džemom, šećerom, orasima ili voćem, kako vam je volja.
Prijatno!
(Ona.rs)