Hrskavi brusketi gotovi za 10 minuta: Iskoristite stari hleb na najbolji način
Kombinacija koja nema greške
Ako tragate za receptom koji će vam pomoći da za kratko vreme imate odličan obrok na trpezi, onda probajte sa brusketima. Ne samo da su poznati po svežini koju donose zbog kombinacije sira i paradajza, već su i idealan način da iskoristite preostali hleb.
Sastojci za bruskete:
- stari hleb isečen na kriške
- 3-4 paradajza
- 1 mladi luk
- feta-sir
- so
- maslinovo ulje
- origano
- malo bibera
- malo sirćeta
Priprema brusketa:
Operite paradajz, pa ga isecite na kockice i ubacite u činiju.
Očistite i operite mladi luk i isecite ga na kolutiće, pa njega ubacite u činiju sa paradajzom.
Dodajte mešavini sir i promešajte.
Posolite, dodajte malo bibera, a zatim prelijte sa uljem i malo sirćeta.
Sve to lepo promešajte.
Stari hleb isecite na kriške i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Tankim mlazom pređite uljem preko parčića hleba, pa pospite origano preko.
Ubacite samo hleb da se peče na 180 stepeni 10-ak minuta.
Izvadite ga i prerko svakog dodajte po kašiku mešavine.
Prijatno!
(Ona.rs)