Testo za picu od kiselog mleka: Vazdušasta tekstura namamiće vas i mirisom i ukusom

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada testo napravite, nadev možete da birate

Foto: Shutterstock/Monika Wisniewska

Pica je obrok koji možemo jesti u svako doba dana, naravno, vodeći računa o umerenosti. Lakše je kupiti je negde usput, ali je ipak ukusnije ako je napravite sami kod kuće.

Predstavljamo vasm recept za testo za picu od kiselog mleka koj je toliko ukusno i mekano da ćete poželeti svaki dan da ga spremate.

Sastojci za testo za picu od kiselog mleka:

  • 1 čaša kiselog mleka (180 g)
  • pola šolje tople vode
  • komadić kvasca
  • 1 jaje
  • 3 čaše brašna
  • pola šolje ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema testa za picu od kiselog mleka:

U činiju prvi izmrvite kvasac i sipajte toplu vodu. Dobro promešajte i ostavite da se kvasac aktivira od 10 do 15 minuta. Potom prvo ubacite kiselo mleko, pa onda i ulje, umućeno jaje, so i brašno pa lepo rukama zamesite testo. Potrudite se da ga ne tretirate dugo da ne bi bilo tvrdo, već treba da ostane mekano.

Ostavite ga u činiji nekih 20 minuta i pokrijte krpom.

Poslo ovog vremena izvadite testo na radnu površinu pa rastanjite oklagijom, ali je savet da to možda uradite prstima direktno u plehu za picu. Po želji možete posuti kašiku prezli da bi se dobila hrskava korica pa preko testa filujte nadevom po želji. Može biti posna ili mrsna pica.

Prijatno!

(Ona.rs)