Pica-doručak: Recept za vrhunski obrok za početak dana
1
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ništa ne miriše na doručak kao jaja, slanina i sir
Foto: Shutterstokc
Pica za doručak je ukusna ideja, posebno ako je sveža, domaće napravljena. U ovom receptu picu pored kore čine prelivena umućena jaja i komadići slanine prekriveni sirom.
I što je najbolje, za samo 30 minuta dobijate jedinstven doručak.
Sastojci:
- Testo za picu
- 2 kašike maslinovog ulja, podeljeno
- 6 velikih jaja
- 2 kašike vode
- komadići slanine
- 1 šolja rendanog kačkavalja
- 1 šolja rendanog čedara
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Pripremite i razvucite testo u pripremljenom plehu za picu i premažite ga jednom kašikom ulja.
Pecite ga dok ne porumeni, oko sedam do osam minuta.
U međuvremenu umutite jaja i vodu.
U nelepljivom tiganju zagrejte preostalu kašiku ulja na srednjoj vatri, dodajte jaja i pecite ih i mešajte dok se ne zgusnu.
Kašikom prelijte koru za picu. Pospite komadićima slanine i kačkavaljem.
Pecite dok se sir ne otopi, pet do sedam minuta.
Prijatno!
(Ona.rs)