Pica-doručak: Recept za vrhunski obrok za početak dana

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ništa ne miriše na doručak kao jaja, slanina i sir

Foto: Shutterstokc

Pica za doručak je ukusna ideja, posebno ako je sveža, domaće napravljena. U ovom receptu picu pored kore čine prelivena umućena jaja i komadići slanine prekriveni sirom.

I što je najbolje, za samo 30 minuta dobijate jedinstven doručak.

Sastojci: 

  • Testo za picu
  • 2 kašike maslinovog ulja, podeljeno
  • 6 velikih jaja
  • 2 kašike vode
  • komadići slanine
  • 1 šolja rendanog kačkavalja
  • 1 šolja rendanog čedara 

Priprema: 

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Pripremite i razvucite testo u pripremljenom plehu za picu i premažite ga jednom kašikom ulja.

Pecite ga dok ne porumeni, oko sedam do osam minuta.

U međuvremenu umutite jaja i vodu.

U nelepljivom tiganju zagrejte preostalu kašiku ulja na srednjoj vatri, dodajte jaja i pecite ih i mešajte dok se ne zgusnu.

Kašikom prelijte koru za picu. Pospite komadićima slanine i kačkavaljem.

Pecite dok se sir ne otopi, pet do sedam minuta.

Prijatno! 

(Ona.rs)