Recept za čokoladni banana-hleb: Ideja za savršen slatki doručak
Ako ste ljubitelj brzih i lakih recepata za slatki hleb, ovaj morate da probate
Jedina stvar koja je bolja od hleba od banane je recept za čokoladni hleb od banane. Nazovite ga doručkom, hlebom ili čak desertom - ovaj mekani i čokoladni hleb je san za svakog ljubitelja slatkiša koji ne propuštaju priliku da ih provuku kroz svaki obrok.
Ako ste ljubitelj brzih i lakih recepata za slatki hleb, ovaj morate da probate. Najbolji deo je što će ostati lep i svež i nekoliko dana, ali budimo realni, znamo da neće toliko dugo da potraje, a da se ne pojede.
Sastojci:
- 3 banane, velike i zrele
- 2 jajeta
- 115 g putera
- 150 g šećera
- 190 g brašna
- 40 g kakaoa
- 1/4 kašičice soda bikarbone
- 1/4 kašičice so
- 1 kašičica vanile
- 175 g čokolade za topljenje (najbolje u granulama) i još malo za preliv
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U velikoj posudi promešajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Stavite sa strane.
U veću posudu zgnječite banane, dodajte jaja i umutite sve da se dobro jedini.
Dodajte rastopljeni puter, ekstrakt vanile i umutite dok se ne sjedini.
Dodajte šećer i nastavite da mutite dok ne dobijete kompaktnu masu.
Suve sastojke dodajte mokrim i sve mešajte dok se ne sjedini i izjednači.
Dodajte isitnjenu čokoladu ili čokoladu u granulama i promešajte.
Ulijte testo u tepsiju za hleb obloženu papirom za pečenje. Pospite malo čokolade odozgo (opcionalno).
Pecite 50-60 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
Ostavite da se ohladi pre sečenja.
Prijatno!
(Ona.rs)