Medeno srce sa džemom od kajsija: Slatkiš koji se ne odbija

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Smazaćete ga u rekordnom roku

Foto: Unsplash/Patricia Cimpan

Ako volite džem, onda ćete zavoleti i ovu poslasticu koja je tako kremasta i sočna i treba joj upravo džem. Recept za medeno srce sa džemom od kajsija će postati vama omiljen.

Sastojci za medeno srce sa džemom od kajsija:

  • 300 ml kisele vode
  • 200 g šećera
  • 1 čaša ulja
  • 350 g brašna
  • 100 g mlečne čokolade
  • 1 kašičica sode
  • džem od kajsija

Priprema medenog srca sa džemom od kajsija:

Prvo upalite rernu da se zagreva.

U veću činiju pomešajte kiselu vodu, šećer, ulje, sodu i tek na kraju brašno i lagano špatulom promešajte, nikako ne mutite mikserom zbog brašna.

Gotovu smesu sipajte u podmazan pleh i dobro rasporedite po njemu. Stavite da se peče na oko 25 minuta na 180 stepeni. Posle ovog vremena, izvadite kolač i obilno ga namažite džemom od kajsija i otopljenom mlečnom čokoladom na pari.

Kada se malo kolač prohladi, ubacite u frižider i dobro ohlađenog ga poslužite.

Prijatno!

(Ona.rs)