Medeno srce sa džemom od kajsija: Slatkiš koji se ne odbija
1
Vreme čitanja: oko 1 min.
Smazaćete ga u rekordnom roku
Foto: Unsplash/Patricia Cimpan
Ako volite džem, onda ćete zavoleti i ovu poslasticu koja je tako kremasta i sočna i treba joj upravo džem. Recept za medeno srce sa džemom od kajsija će postati vama omiljen.
Sastojci za medeno srce sa džemom od kajsija:
- 300 ml kisele vode
- 200 g šećera
- 1 čaša ulja
- 350 g brašna
- 100 g mlečne čokolade
- 1 kašičica sode
- džem od kajsija
Priprema medenog srca sa džemom od kajsija:
Prvo upalite rernu da se zagreva.
U veću činiju pomešajte kiselu vodu, šećer, ulje, sodu i tek na kraju brašno i lagano špatulom promešajte, nikako ne mutite mikserom zbog brašna.
Gotovu smesu sipajte u podmazan pleh i dobro rasporedite po njemu. Stavite da se peče na oko 25 minuta na 180 stepeni. Posle ovog vremena, izvadite kolač i obilno ga namažite džemom od kajsija i otopljenom mlečnom čokoladom na pari.
Kada se malo kolač prohladi, ubacite u frižider i dobro ohlađenog ga poslužite.
Prijatno!
(Ona.rs)