Tuna burgeri za lagan i ukusan ručak: Obrok koji ćete želeti svaki dan da jedete

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Zdrav način kako da se hranite

Foto: Shutterstock/Magda Michalak

Tokom letnjih meseci ne treba da unosimo tešku hranu, koja nam zapravo i ne prija, već treba da se okrenemo onim nekim laganim obrocima. Riba se preporučuje svakako, tako da je recept za tuna burgere idealan za ovaj period godine.

Sastojci za tuna burgere:

  • 2 konzerve tunjevine
  • 200 g prezli
  • 1 jaje
  • 1 štap celera
  • 3 kašike majoneza
  • sok od pola limuna

Priprema tuna burgera:

U veću činiju ubacite tunjevinu i dobro je viljuškom izgnječite. Potom dodajte prezle, ali i jaje, sitno seckan štap celera, sok od limuna i majonez. Sve zajedno dobro izmešajte dok se ne sjedini.

Ruke možete malo da pokvasite ili da sipate kap ili dve ulja, kako biste lakše oblikovali pljeskavice odnosno burgere.

Kada ih oformite, stavljajte ih u dobro zagrejan tiganj u koji ste sipali ulje i pržite do četiri minuta svaku stranu. Kada ispržite sve burgere, prelijte ih sosom po želji ili jednostavno jedite uz sezonsku salatu.

Prijatno!

(Ona.rs)