Džem od kajsija sa ljutim paprikama: Bogat ukus koji ćete pamtiti

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealno je jesti ga za doručak ili večeru

Foto: Shutterstock/WS-Studio

Pravo je vreme kada domaćice spremaju razne džemove, slatka i sokove, pa često i eksperimentišu sa receptima. Onda će im se dopasti i recept za džem od kajsija sa ljutim paprikama koji donosi neki novi ukus.

Sastojci za džem od kajsija sa ljutim paprikama:

  • 10-12 kajsija
  • 1 kg šećera
  • sok od jednog limuna
  • 3 ljute paprike

Priprema džema od kajsija sa ljutim paprikama:

Pre svega pripremite i sterilišite tegle i poklopce u koje ćete sipati džem.

Kajsije operite, presecite ih i izvadite košticu iz njih, pa isecite na manje komade kako bi se brže skuvale. Stavite kajsije u šerpu i jednu šolju vode i šećerom, malo promešajte i ostavite da se kuva na laganoj temperaturi sve dok ne omekšaju i ne puste sok.

Potom sklonite šerpu sa ringle i uz pomoć blendera razbijte komade voća. Pažljivo ovo uradite pošto je smesa vruća i lako bi moglo da se desi da se isprskate. Potom vratite šerpu na ringlu i ponovo kuvajte sve do ključanja. Kada smesa proključa, ubacite seckane ljute paprike i promešajte sve dok se ne sjedini.

Kada džem bude gotov, ostavite na kratko da se prohladi pa onda sipajte u spremne tegle, ali nemojte puniti do vrha. Zatvorite poklopcem i ostavite da se ohladi pa ga skladištite na hladnom i tamno mesto.

Prijatno!

(Ona.rs)