Napravite zdravi ražani hleb sa maslinama: Testo mekano kao duša

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Prava je prilika da napravite savršenu zamenu belom hlebu

Galiyah Assan

Ukoliko tragate za odličnom alternativom za belo brašno i još uvek niste uspeli, onda to samo znači da ovaj hleb još niste probali. Recept za ražani hleb sa maslinama je veoma lak, a sam hleb biće odličan dodatak svim jelima.

Masline su dodate u recept, ali na vama je da li ćete ih staviti, dodati možda malo oraha ili uživati u čistoj teksturi mekanog ražanog hleba.

Sastojci za ražani hleb sa maslinama:

  • 1 i po šolja vode
  • 12 maslina bez koštica
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 70 g lanenog semena
  • 1 šolja ražanog brašna

Priprema ražanog hleba sa maslinama: 

U činiju sipajte brašno, maslinovo ulje, laneno seme, šećer i vodu.

Pomešajte sve sastojke.

Masline isecite na četvrtine i ubacite u činiju.

Sve pomešajte i napravite testo.

Ako je lepljivo, ne brinite, tako treba.

Po potrebi, dodajte još malo brašna.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U kalup za hleb stavite napravljenu smesu za hleb i ubacite u rernu da se peče oko 30 do 35 minuta.

Po potrebi smanjite temperaturu.

Prijatno!

(Ona.rs)