Pasta sa tikvicama i piletinom je pravi kremasti specijalitet: Ne može da se opiše, već samo da se proba

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ručak koji je pun pogodak

Foto: Shutterstock

Pasta sa piletinom i tikvicama je dobro poznati specijalitet za sve ljubitelje paste i tikvica. Ovo je samo još jedan način kako da pripremite ovo sezonsko povrće, ali će vam sigurno postati jedno od omiljenih jela.

Pratite recept i kasnije uživajte u fantastičnom obroku.

Sastojci za pastu sa tikvicama i piletinom:

  • 2 srednje tikvice
  • 250 g piletine
  • pasta 
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • oko 70 g kačkavalja, narendanog
  • 3 čena belog luka
  • biber
  • so
  • pola glavice crnog luka

Priprema paste sa tikvicama i piletinom:

Za početak, naseckajte crni luk i stavite da se dinsta na srednjoj vatri.

Piletinu isecite na kockice i dodajte luku.

Za to vreme, tikvice očistite i iseckajte na kockice slične veličine kao i piletinu.

Dodajtte tikvice piletini i luku. Ostavite da se krčka prekopljeno sa povremenim mešanjem. Sve posolite.

Stavite pastu da se kuva osam minuta.

Za to vreme, u šerpicu sipajte pavlaku za kuvanje, malo vode i dodajte narendani beli luk, so i biber. Šerpicu stavite na blagu vatru, mešajte, a kada počne da se zagreva dodajte narendani kačkavalj.

Sve pomešajte u jednu posudu i servirajte.

Prijatno!

(Ona.rs)