Posne kiflice koje se ne preskaču: Pravo je vreme da ih isprobate

E. O.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne možete im odoleti, a sigurno ćete želeti da ih napravite i kad prođe post

Foto: Shutterstock

Ako vašim receptima fali jedan odličan za kiflice i to još postan, onda je recept za ove uskusne posne kiflice došao baš kad treba. Mekana tekstura, a ukus gotovo identičan kao i kod mrsnih.

Sastojci za posne kiflice:

  • 600 g brašna
  • 150 g posnog margarina
  • malo suvog kvasca
  • šećer
  • so
  • ulje
  • voda
  • susam

Priprema posnih kiflica:

U jednu posudu sipajte malo vode u koju ćete razmutiti kvasac i kašičicu šećera.

Ostavite da odstoji.

Sipajte pola odvojenog brašna, sipajte kašiku soli u sredinu, a onda dodajte i kvasac malo ulja.

Sve zajedno pomešajte i počnite da mesite testo.

Dodajte pomalo brašna ako zatreba, pa prenesite testo na pobrašnjenu radnu površinu.

Mesite testo još malo, a onda ga razvijte oklagijom.

Isecite testo po dužini na nekoliko traka, pa te trake na trougliće.

Urolajte trougliće u kiflice i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.

Pospite susam preko.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, tačnije, dok ne dobiju zlatkastu boju.

Prijatno!

(Ona.rs)