Posne kiflice koje se ne preskaču: Pravo je vreme da ih isprobate
Ne možete im odoleti, a sigurno ćete želeti da ih napravite i kad prođe post
Ako vašim receptima fali jedan odličan za kiflice i to još postan, onda je recept za ove uskusne posne kiflice došao baš kad treba. Mekana tekstura, a ukus gotovo identičan kao i kod mrsnih.
Sastojci za posne kiflice:
- 600 g brašna
- 150 g posnog margarina
- malo suvog kvasca
- šećer
- so
- ulje
- voda
- susam
Priprema posnih kiflica:
U jednu posudu sipajte malo vode u koju ćete razmutiti kvasac i kašičicu šećera.
Ostavite da odstoji.
Sipajte pola odvojenog brašna, sipajte kašiku soli u sredinu, a onda dodajte i kvasac malo ulja.
Sve zajedno pomešajte i počnite da mesite testo.
Dodajte pomalo brašna ako zatreba, pa prenesite testo na pobrašnjenu radnu površinu.
Mesite testo još malo, a onda ga razvijte oklagijom.
Isecite testo po dužini na nekoliko traka, pa te trake na trougliće.
Urolajte trougliće u kiflice i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Pospite susam preko.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, tačnije, dok ne dobiju zlatkastu boju.
Prijatno!
(Ona.rs)