Brzi i lagani letnji obrok: Njoke sa pečurkama jedu se sa zadovoljstvom
0
                
                    Vreme čitanja: oko 1 min.
                
                Jednostavna priprema i savršen ručak
Foto: Shutterstock
                    Njoke su savršena podloga da se poigrate ukusima raznih soseva, mesa, ali i salata. No, u ovim letnjim danima nam je potrebno nešto laganiji obrok koji nas može zasititi. Zato je pravo vreme za njoke sa pečurkama, recept koji obara s nogu.
Sastojci za njoke sa pečurkama:
- 500 g njoka
 - 250 g pečuraka
 - maslinovo ulje
 - so
 - biber
 - 1 glavica mnjeg crvenog luka
 - 2 čena belog luka
 - crne masline, po želji
 - malo bosiljka, po želji
 
Priprema njoka sa pečurkama:
Stavite njoke u ključalu vodu da se kuvaju. Znate da su gotove onda kada isplutaju na površinu.
Pečurke isecite po dužini i propržite na maslinovom ulju u dubokom tiganju. Dodajte izmleveni beli luk.
Kada se proprže dodajte i njoke i sve zajeno pržite na srednjoj vatri.
Sve posolite i pobiberite po želji.
Dodajte malo naseckanog bosiljka.
Dodajte naseckani crveni luk.
Naseckajte malo crnih maslina i sve zajedno pomešajte.
Poslužite i uživajte.
Prijatno!
(Ona.rs)