Čizkejk sa breskvama koji morate probati: Da leto ima ukus, to bi bio ovaj desert

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Uživaćete u pripremi isto koliko i u jelu

Foto: Shutterstock

Čizkejk je desert koji kod mnogih drži nezamenjljivu poziciju. Ali, kada je u pitanju voće koje birate da ukrasite vazdušasti fil i koru od keksa, vreme je da crveno voće zamenite breskvama i oduševite se.

Recept za čizkejk sa breskvama može svako ispratiti, zato se prirpemite za letnji kolač koji će osvojiti sve goste.

Sastojci za čizkejk sa breskvom:

za koru:

  • 300 g mlevenog keksa
  • sok po želji
  • 100 g otopljenog maslaca

za fil:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 500 g krem sira
  • 100 g šećer

za završni sloj: 

  • 6 ili 7 oljuštenih i iseckanih breskvi
  • 7 kesica želatina
  • 1 kašika šećera 

Priprema čizkejka sa breskvom:

Keks sipajte u činiju, pa dodajte maslac. Dok mešate, dodajte sok, koji će sve spojiti u jedno.

Kada smesa postane gusta, stavite je u pripremljenu tepsiju za čizkejk, pa u frižider.

Mikserom izmutite krem sir, slatku pavlaku i šećer. Mutite dok ne postane gusta smesa.

Fil razmažite preko korice i vratite u frižider.

U malo vode ubacite dva želatina i istopite.

Izblendajte dve breskve, a ostale oljuštite i poređajte u kalup.

Istopljeni želatin dodajte u izblendane breskve, pa prelijte čizkejk.

Što duže stoji da se stegne, to će lepši biti.

Prijatno!

(Ona.rs)