Pasta Alfredo idealna za svaku priliku: Obradujte nepce šampionom italijanske kuhinje

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Miris koji mami i ukus koji se pamti

Foto: Shutterstock

Pasta Alfredo ne može proći, a da ne bude među omiljenim jelima mnogih ljudi.

Da se i sami uverite zašto je to tako, pripremili smo vam odličan recept za ovu pastu.

 Sastojci za pastu Alfredo:

  • 350 g paste po izboru 
  • 1 šolja pavlake za kuvanje
  • 1/2 šolje putera 
  • 1 šolja rendanog parmezana
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • so i biber po ukusu

Priprema paste Alfredo:

U velikoj šerpi, prokuvajte dobro posoljenu vodu. Dodajte pastu i kuvajte osam minuta. Ocedite pastu, ali sačuvajte malo vode od kuvanja.

U drugoj velikoj šerpi ili dubljoj tiganju, otopite puter na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno iseckani beli luk i dinstajte ga oko jedan minut dok ne postane blago zlatan i aromatičan.

Smanjite temperaturu na srednje nisku. U puter i beli luk polako sipajte pavlaku za kuvanje. Pustite da se pavlaka zagreje, ali nemojte da proključa.

Postepeno dodajte rendani parmezan u sos, mešajući konstantno dok se ne otopi i sos postane glatka, kremasta tekstura. Po ukusu dodajte so i biber.

Dodajte kuvanu pastu direktno u sos. Dobro promešajte da se pasta ravnomerno premaže sosom. Ako je sos pregust, možete dodati malo sačuvane vode od kuvanja paste da razredite sos.

Poslužite Alfredo pastu odmah, posipanu sitno seckanim peršunom ako želite. Po želji možete dodatno posuti parmezanom.

Prijatno!

(Ona.rs)