Doručak zbog kojeg jedva čekate da se probudite: Brusketi kapreze i ukus Italije na tanjiru
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Fenomenalna kombinacija ukusa
Foto: Shutterstock
Osim što su sjajan doručak, brusketi kapreze su i brzo i jednostavno predjelo i odlično rešenje kada se pojave nenajavljeni gosti.
Sastojci za bruskete kapreze:
- hleb baget
- 2 čena belog luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- čeri paradajz
- mladi luk
- mocarela sir
- bejbi spanać ili rukola
Priprema brusketa kapreze:
Iseckajte hleb na kriške. Beli luk usitnite i dodajte mu maslinovo ulje, pa time premažite svaku krišku.
Uključite rernu na vruć vazduh i podesite temperaturu na 200 stepeni, da se zagreje, pa pecite hleb nekoliko minuta.
Paradajz iseckajte na manje komade. Isecite mladi luk na kolutove i dodajte ga u posudu sa paradajzom. Začinite sve sa dve kašike maslinovog ulja i dodajte začine po želji. Mocarela sir iseckajte. Ako koristite bebi mocarelu, dovoljno je da je presečete napola.
Prepečen hleb filujte povrćem i sirom i po vrhu dodajte bebi spanać. Ili rukolu, ako ovo ne volite.
Prijatno!
(Ona.rs)