Doručak zbog kojeg jedva čekate da se probudite: Brusketi kapreze i ukus Italije na tanjiru

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Fenomenalna kombinacija ukusa

Foto: Shutterstock

Osim što su sjajan doručak, brusketi kapreze su i brzo i jednostavno predjelo i odlično rešenje kada se pojave nenajavljeni gosti.

Sastojci za bruskete kapreze:

  • hleb baget
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • čeri paradajz
  • mladi luk
  • mocarela sir
  • bejbi spanać ili rukola

Priprema brusketa kapreze:

Iseckajte hleb na kriške. Beli luk usitnite i dodajte mu maslinovo ulje, pa time premažite svaku krišku.

Uključite rernu na vruć vazduh i podesite temperaturu na 200 stepeni, da se zagreje, pa pecite hleb nekoliko minuta.

Paradajz iseckajte na manje komade. Isecite mladi luk na kolutove i dodajte ga u posudu sa paradajzom. Začinite sve sa dve kašike maslinovog ulja i dodajte začine po želji. Mocarela sir iseckajte. Ako koristite bebi mocarelu, dovoljno je da je presečete napola.

Prepečen hleb filujte povrćem i sirom i po vrhu dodajte bebi spanać. Ili rukolu, ako ovo ne volite.

Prijatno!

(Ona.rs)